Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Συζήτηση του κοινού με τη Λένα Κιτσοπούλου

Θέατρο

Συζήτηση του κοινού με τη Λένα Κιτσοπούλου

Dates:

20.12.2017
Μετά την παράσταση

Price:

Είσοδος ελεύθερη

Event

Πάρτε μέρος στη συζήτηση μετά την παράσταση

Το «Αντιγόνη -Lonely Planet» σηματοδοτεί τη δεύτερη μεγάλη συνεργασία της Λένας Κιτσοπούλου με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Την άνοιξη του 2014, παρουσίασε την ανατρεπτική εκδοχή της στο παραμύθι των αδελφών Γκριμ, «Κοκκινοσκουφίτσα-Το πρώτο αίμα», εμβαπτίζοντάς το στο αμερικανικό σπλάτερ και στο ρεμπέτικο. Επίσης, το 2015 συμμετείχε στην πρωταγωνιστική ομάδα του «Βυσσινόκηπου», σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου, που ανέβηκε στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

Στο θεατρικό σύμπαν της Λένας Κιτσοπούλου η Κοκκινοσκουφίτσα είναι πολύ πιο επικίνδυνη από τον κακό λύκο, ο Αθανάσιος Διάκος είναι σουβλατζής, οι ηρωίδες του Ίψεν γοργόνες και ο σοφόκλειος μύθος συναντά στιγμές ενός σατιρικού και απελπισμένου «εδώ και τώρα».

H Λένα Κιτσοπούλου για το αρχαίο δράμα:
Δεν το αντιμετωπίζω ως κάτι το απόκοσμο ή το δύσκολο, ή ως κάτι φοβιστικό. Νομίζω ότι με εμπεριέχει. Καλλιτεχνικά, μου δίνει δυνατότητες να καταπιαστώ με οτιδήποτε και μου κάνει τη χάρη να βρίσκεται οπουδήποτε. Βρίσκεται εξίσου μέσα στο πιο μικρό στιγμιότυπο της καθημερινότητας, όπως επίσης και μέσα στο πιο ακραίο καιρικό φαινόμενο. Είναι συμπυκνωμένη ποίηση και εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσαρμόσω τον μικρής εμβέλειας εαυτό μου μέσα της. Ξέρω όμως ότι έχω θέση εκεί μέσα, ξέρω ότι μιλάει για μένα.

Η Λένα Κιτσοπούλου θα συνομιλήσει με τον κριτικό θεάτρου Γρηγόρη Ιωαννίδη και το κοινό.

 

Διεύθυνση

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Λεωφόρος Συγγρού 107,
Αθήνα 11745
Ελλάδα

Επικοινωνία

Πληροφορίες εισιτηρίων:
+30 210 900 5 800

Διοίκηση:
+30 213 017 8000

Email:
info@sgt.gr